What does accounts department do?

View Answer

 

What are Different Parts of Accounts Department

View Answer

Suppose you incurred some expenses on behalf of company,whom should you approach  AP or AR?

View Answer

Amit?

अमित ? (अमित )

Yes

येस (हाँ )

Hi Amit,my name is Neha,I am from Sales Department I needed to submit my expense bills for reimbursement

हाय अमित, माई नेम इस नेहा, आई एम फ्रॉम सेल्स डिपार्टमेन्ट आई नीडेड टू सबमिट माई एक्सपेंस बिल्स फॉर रेमबयर्शमेन्ट (हाय अमित, मेरा नाम नेहा है, मैं सेल्स डिपार्टमेंट से हूं, मुझे एक्सपेंस बिल को सबमिट कराने की जरूरत है )

Sorry we wont take bills like these. Where is the Expense Report form?

सॉरी वी वोन्ट टेक बिल्स लाइक दीस. वेयर इस द एक्सपेंस रिपोर्ट फ्रॉम (माफ़ करें हम इस तरह के बिल नहीं लेते हैं। एक्सपेंस रिपोर्ट का फॉर्म कहां है?)

Sorry I didn't know about the procedure

सॉरी आई डिडनोट नो अबाउट द प्रोसीजर (माफ़ करें मुझे इस प्रोसीजर के बारे में पता नहीं था)

You need to fill Expense Report form get these bills attached and get sign from your manager

यू नीड टू फील एक्सपेंस रिपोर्ट फॉर्म गेट दीस अटैच्ड एंड गेट साइन फ्रॉम योर मैनेजर (आपको एक्सपेंस रिपोर्ट फॉर्म भरने की आवश्यकता है, इन बिलों को अटैच करो और अपने मैनेजर से साइन कराये )

Ok thanks, but from where can I get these forms

ओके थैंक्स, बट फ्रॉम वेयर केन आई गेट दीस फॉर्म्स (ठीक है धन्यवाद, लेकिन मैं इन फॉर्मों को कहां से प्राप्त कर सकता हूं)

They are kept at the reception

दे आर कैप्ट एट द रिसेप्शन (उन्हें रिसेप्शन पर रखा जाता है)

Ok thanks

ओके थैंक्स (ओके धन्यवाद)

 

  1. English Course for Job and interview
  2. Office Conversations

About the Author

CA Maninder Singh's photo - Expert in Practical Accounts, Taxation and Efiling
CA Maninder Singh
CA Maninder Singh is a Chartered Accountant for the past 8 years and a teacher from the past 15 years. He teaches Spoken English, Written English, Grammar and Vocabulary at Englishtan.