So what do you need?

सो व्हट डू यू नीड (तो तुम्हे क्या चाहिए। )

All my friends get 2000 Rupees as pocket money, I get only 500

आल माई फ्रेंड्स गेट 2000 रूपीस एस पॉकेट मनी, आई गेट ओनली 500 (मेरे सभी दोस्तों को 2000 जेब खर्च मिलता हैं। और मुझे बस 500 )

It's enough for your age. When I was your age, I used to get only 100

इट्स इनफ फॉर योर ऐज, व्हेन आई वास योर ऐज, आई यूज्ड टू गेट ओनली 500 (तुम्हारी उम्र के हिसाब से सही हैं। जब में तुम्हारी उम्र का था मुझे बस 100 रुपये मिलते थे। )

That was long time back dad, 500 bucks is very less. I get embarassed in front of my friends

देट्स वाज लॉन्ग टाइम बैक डैड, 300 बक्स इस वैरी लेस, आई गेट एम्ब्रासड इन फ्रंट ऑफ़ माई फ्रेंड्स (वो बहुत पुराने ज़माने की बात है , 500 बहुत कम हैं। मुझे अपने दोस्तों के आगे शर्मिदा होना पड़ता हैं। )

Okay. I will increase it to 1000

ओके आई विल इनक्रीस इट टू 1000 (ठीक हैं मैं 1000 रुपये कर देता हूँ। )

No, it's too less dad. Please make it 2000

नो, इट्स टू लेस डैड प्लीज मेक इट 2000 (नहीं ये बहुत कम हैं पापा, आप 2000 कर दीजिये। )

1200 last...we are not debating about this anymore

1200 लास्ट वी आर नॉट डिबेटिंग अबाउट दिस एनिमोर (1200 आखिरी हैं, हम अब इस बारे में और बहस नहीं करेंगे।)

 

  1. English Speaking
  2. Friends and Family

About the Author

CA Maninder Singh's photo - Expert in Practical Accounts, Taxation and Efiling
CA Maninder Singh
CA Maninder Singh is a Chartered Accountant for the past 8 years and a teacher from the past 15 years. He teaches Spoken English, Written English, Grammar and Vocabulary at Englishtan.