Slide12.JPG

Slide13.JPG
Slide14.JPG

  1. Chapter 9 Class 6 Data Handling
  2. Serial order wise
Ask Download

Transcript

Example 6 Following is the pictograph of the number of wrist watches manufactured by a factory in a particular week. Assuming is half watch Writing it in table Days Number of students Monday 6 x 100 = 600 Tuesday 7.5 x 100 = 750 Wednesday 6.5 x 100 = 650 Thursday 8 x 100 = 800 Friday 6 x 100 = 600 Saturday 5.5 x 100 = 550 (a) On which day were the least number of wrist watches manufactured? Least number of wrist watches were manufactured on Saturday (550) (b) On which day were the maximum number of wrist watches manufactured? Maximum number of wrist watches were manufactured on Thursday (800) (c) Find out the approximate number of wrist watches manufactured in the particular week? Number of wrist watches in whole week = 600 + 750 + 650 + 800 + 600 + 550 = 3950

About the Author

Davneet Singh's photo - Teacher, Computer Engineer, Marketer
Davneet Singh
Davneet Singh is a graduate from Indian Institute of Technology, Kanpur. He has been teaching from the past 8 years. He provides courses for Maths and Science at Teachoo. You can check his NCERT Solutions from Class 6 to 12.