So how are your studies going?

सो हाउ आर योर स्टडीज़ गोइंग ? (तो आपकी पढाई कैसी चल रही है )

I have just given my board exams,waiting for results

आई हेव जस्ट गिवेन माई बोर्ड एग्जाम्स, वेटिंग फॉर रिजल्ट्स (मैंने अभी बोर्ड की परीक्षाएं दी हैं और अब परिणाम का इतंज़ार हैं। )

All the best

आल द बेस्ट (शुभकामनाएँ )

Thanks aunt

थैंक्स आंट (धन्यवाद आंटी )

What about your brother?

व्हट अबाउट योर ब्रदर ? (तुम्हारा भाई क्या कर रहा हैं। )

Oh, he is in college, 4th Semester. What about your son Rishabh?

ओह, ही इस इन कॉलेज। 4th सेमेस्टर। व्हट अबाउट योर सन रिषभ ? (ओह वो कॉलेज में हैं, आखिरी साल हैं। आपका बेटा रिषभ क्या कर रहा हैं। )

He is busy preparing for CAT Exams

ही इस बिजी प्रिपेअरिंग फॉर सी ए टी एग्जाम्स (वो अपनी सी ए टी के परीक्षा की तैयारी में व्यस्त हैं। )

When are the exams scheduled?

व्हेन आर द एग्जाम्स शैडूल्ड ? (परीक्षा कब से शुरू हैं? )

They are in November

दे आर इन नवम्बर (नवम्बर में हैं। )

Very near, say good luck to him from my side

वैरी नियर, से गुड लक टू हिम फ्रॉम माई साइड (ये तो पास आ गए , उससे मेरी तरफ से शुभकामनाएँ देना)

 

  1. English Course for School and College Students
  2. Family
Ask Download

About the Author

CA Maninder Singh's photo - Expert in Practical Accounts, Taxation and Efiling
CA Maninder Singh
CA Maninder Singh is a Chartered Accountant for the past 8 years and a teacher from the past 15 years. He teaches Spoken English, Written English, Grammar and Vocabulary at Englishtan.