Sir, these are the reports of my sister. She came to see you yesterday.

सर दीस आर द रिपोर्ट्स ऑफ़ माई सिस्टर। शी केम टू सी यू यस्टरडे (सर , ये मेरी बहन की रिपोर्ट्स है। कल वो आपसे मिलने आयी थी )

Nisha Taneja, yes I remember. Tell her the reports are fine, she has no dengue but she is suffering from Vitamin D Deficiency

शाक्षी तनेजा,यस आइ रेमेम्बेर। टेल हर द रिपोर्ट्स आर फाइन,शी हैस नो डेंगू बट शी इस सफरिंग फ्रॉम विटामिन डी डेफिशेंसी (निशा तनेजा , हाँ मुझे याद है। उन्हें बोलना रिपोर्ट्स बिकुल ठीक है , उन्हें कोई डेंगू नहीं है पर उन्हें विटामिन डी की कमी है )

Ask her to take this medicine once every week

आस्क हर टू टेक दिस मेडिसिन वन्स एव्री वीक (उन्हें बोलना ये दवाई लेनी है हर हफ़्ते )

Okay doctor

ओके डॉक्टर (ठीक है डॉक्टर )

Also, ask her to continue same medicines for 3 more days

आल्सो ,आस्क हर टू कंटिन्यू सेम मेडिसिन फॉर 3 मोर डेस (और उन्हें कहियेगा की यही दवाइयां जारी रखिए अगले 3 दिनों तक )

Hope she will be fine doctor

होप शी विल बी फाइन डॉक्टर (आशा है की वो ठीक हो जाएंगी )

Yes, don't worry

यस,डोंट वरी (हाँ, आप परेशान ना हो)

 

  1. English Speaking
  2. Service
Ask Download

About the Author

CA Maninder Singh's photo - Expert in Practical Accounts, Taxation and Efiling
CA Maninder Singh
CA Maninder Singh is a Chartered Accountant for the past 8 years and a teacher from the past 15 years. He teaches Spoken English, Written English, Grammar and Vocabulary at Englishtan.