Chat User - Karan's image in Conversation - Notice from Tax Dept

Sir, I have received this notice from Sales tax Department

सर आइ हेव रिसीवड दिस नोटिस फ्रॉम सेल्स टैक्स डिपार्टमेंट (सर मुझे ये नोटिस मिला है ल्स टैक्स डिपार्टमेंट की तरफ से )

Chat User - CA Maninder Singh's image in Conversation - Notice from Tax Dept

It is about non-filing of your Sales Tax Return for 2014-15 Quarter 1

इट इस अबाउट नॉन फाइलिंग ऑफ़ योर सेल्स टैक्स रिटर्न फॉर 2014 - 15 कार्टर 1 (आपने सेल्स टैक्स 2014 - 2015 कार्टर 1 की रिटर्न नहीं भरी थी, इसीलिए आया है )

Chat User - Karan's image in Conversation - Notice from Tax Dept

But I have not done any business during this period

बट आइ हेव नॉट डन एनी बिज़नेस ड्यूरिंग दिस पीरियड (लेकिन मैने इस दौरान कोई भी व्यापार नही किया है )

Chat User - CA Maninder Singh's image in Conversation - Notice from Tax Dept

Still it is compulsory even if you have not done any business

स्टिल इट इस कंपलसरी इवन इफ यु हैव नॉट डन एनी बिज़नेस (फिर भी ये अनिवार्य है चाहे आपने व्यापार ना किया हो )

Chat User - Karan's image in Conversation - Notice from Tax Dept

So what should I do now?

सो व्हॉट शुड आइ डु नाउ (तो अब मैं क्या कर सकता हु )

Chat User - CA Maninder Singh's image in Conversation - Notice from Tax Dept

Don't worry, I will handle and visit Sales Tax Department

डोंट वरी आइ विल हैंडल एंड विजिट सेल्स डिपार्टमेन्ट (चिंता मत कीजिये। मैं सेल्स डिपार्टमेन्ट जा कर सम्भाल लूंगा)

Chat User - Karan's image in Conversation - Notice from Tax Dept

Thanks sir, please let me know your fees

थैंक्स सर प्लीज़ लेट मी नो यौर फीस (धन्यवाद सर। कृपया अपनी फीस बतादे )

Chat User - CA Maninder Singh's image in Conversation - Notice from Tax Dept

I will let you know through email

आई विल लेट यू नो थ्रू ईमेल (मै आपको ईमेल के जरिए बताता हूँ )

Chat User - Karan's image in Conversation - Notice from Tax Dept

Okay sir

ओके सर (ठीक है सर)

 

  1. English Speaking
  2. Service

About the Author

CA Maninder Singh's photo - Expert in Practical Accounts, Taxation and Efiling
CA Maninder Singh
CA Maninder Singh is a Chartered Accountant for the past 10 years and a teacher from the past 16 years. He teaches Spoken English, Written English, Grammar and Vocabulary at Englishtan.